Menü Bezárás

YFC

Fiatalok Krisztusért – YFC (Youth for Christ)

A Fiatalok Krisztusért Magyarország Alapítvány (1074 Budapest, Hársfa u. 33.) 1990-ben kezdte meg munkáját hazánkban. Közhasznú ifjúságvédelmi keresztény alapítványként lett bejegyezve 1992-ben. A kuratórium kialakításánál is figyelembe vett szempont volt, hogy minél több felekezet tagjai képviseljék a mozgalom munkáját Magyarországon.

A szervezet weboldalát itt tekintheted meg!

A szervezet egyik fő célkitűzése, hogy klubprogramokon keresztül különböző szociális háttérrel rendelkező tinédzsereket érjenek el, és lássanak el – a korukban jelentkező kérdésekre, élethelyzetekre – megfelelő életvezetési tanácsokkal. Az Alapítvány által működtetett Biztos Szikla klubokban végzett önkéntes animátori tevékenység jelenleg az ország tizenegy megyéjére terjed ki. Keresztény közösségeket, illetve közoktatási intézményeket látogatnak meg, keresve az együttműködés lehetőségét a közösségfejlesztő klubprogram elindítására, folyamatos fenntartására. Az Alapítvány biztosítja a klubanyagot, illetve szervezi az önkéntesek tevékenységét, ők pedig bekapcsolódnak a klubvezetésbe, valamint mozgósítják a rájuk bízott tinédzsereket.

Az elmúlt évek során szoros kapcsolat alakult ki a gyülekezetünk és az Alapítvány között a közös munkavégzésnek köszönhetően. Támogatjuk a Fiatalok Krisztusért munkáját emberi és anyagi erőforrással egyaránt.

A program weboldala: http://www.biztosszikla.hu

Az Alapítvány tevékenységei közé tartozik a lapkiadás is. A Jelige című ifjúsági lap életvezetési tanácsokkal, valamint fiatalokat érintő problémákra reflektálással igyekszik hiánypótló szerepet betölteni. A lap elérhető az ország számos könyvesboltjában, az évek alatt felépített országos terjesztői hálózaton keresztül, valamint magánszemélyek által. Az országos terjesztői hálózat önkénteseken keresztül tudja kifejteni tevékenységét.

A Magazin weboldala: http://www.jelige.hu